Over mij

Mijn naam is Jetty Bergsma en ik ben de freelance redacteur en vertaler achter TextCraft Editing. Mede door mijn tweetalige opvoeding (Nederlands en Fries) ben ik altijd al geïntrigeerd geweest door verschillende talen en vertalen. Of het nou Fries, Engels of Spaans is: als ik met taal aan de slag kan, ben ik gelukkig.

Na mijn bachelor Engelse Taal en Cultuur ben ik de master Writing, Editing & Mediating gaan doen. Het was tijdens deze opleiding dat ik voor het eerst ‘echt’ in aanraking kwam met vertalen en redigeren, onder andere als lid van het vertaalteam van het lustrumbureau RUG400 en tijdens mijn stage bij vertaalbureau Global textware. Dat smaakte naar meer!

Door mijn brede interesses vind ik het heerlijk om me onder te dompelen in verschillende onderwerpen en me bezig te houden met uiteenlopende projecten. Zo heb ik van mijn passie mijn werk gemaakt: als freelancer dagelijks met taal bezig zijn door variërende teksten te redigeren, vertalen en schrijven. Mijn liefde voor taal komt terug in mijn nauwkeurige werkwijze, creativiteit en oog voor detail. Of het nu gaat om het schrijven van leermiddelen voor middelbare scholen, het redigeren van een wetenschappelijk artikel over Europees beleid of het vertalen van een projectplan voor een subsidieaanvraag: ik pas me aan jouw wensen en doelgroep aan, lever een goedlopende, passende tekst en ontzorg jou. 

Om voor de vele uren aan mijn bureau te compenseren, kun je me in mijn vrije tijd regelmatig op mijn yogamat vinden. Daarnaast wandel ik veel (het liefst lange tochten door fantastische landschappen, zoals in de bergen van Schotland of Spanje, of gewoon door de bossen van ons eigen kikkerlandje). Verder kruip ik vaak op de bank met een boek of ben ik bezig om mijn Spaans bij te spijkeren met Duolingo. En je vindt me vaak in de keuken (niets is tenslotte beter dan cheesecake of zelfgebakken koekjes vers uit de oven!).

Wil je meer weten over mij, wat ik kan of wat ik voor jou kan betekenen? Stuur me een berichtje met je vragen of mail me op info@textcraftediting.nl.

Van taalliefhebber tot vertaler en redacteur